SİNOP / MERKEZ - Sinop Halk Eğitimi Merkezi

SİNOP MERKEZ  İLÇE HALK EĞİTİMİ  MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU  MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN

TARİHÇESİ

Sinop Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  25.07.1961 tarihinde ilk olarak Meydankapı Mahallesi Adliye binasının karşısında eski bir binada faaliyete başlamıştır.(Bu binada açılış ile ilgili onay bulunamamıştır.)

Daha sonra Tersane caddesindeki Meral otelinin Üçüncü katı kiralanarak çalışmalarına devam etmiştir. İlk merkez müdürü olarak İlkokul öğretmeni İsmail TEMİZ atanmıştır. Bu binada dört yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterdikten sonra Köy İşleri Bakanlığına devredilmiştir.1968 yılında Tekrar Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş olup bugünkü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu' nun bir bölümünde çalışmalarını sürdürmüştür.

1969 yılında Özel İdareye ait olup sinema binası olarak kullanılan binayı Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitimi Genel Müdürlüğü Özel idareden 257.520liraya satın alarak bazı tadilat ve onarımlar yapıldıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarına tahsis etmiştir. Binanın tüm ölçümü 705 metrekaredir.

1973-1984 yılları arasında gerekli tamir ve tadilatlardan sonra, 1989 yılında tamamen yıkılarak yeni bina ihale edilmiştir. 20.11.1990 yılında tamamlanan beş katlı bina Halk Eğitim Hizmetlerine tahsis edilmiştir.  Halen bu binada hizmete devam edilmektedir.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 03.12.2022 12:58 - Görüntülenme: 3056